Kick-off meeting projekta Bosna i Hercegovina: Tuzla – Akumulacija Modrac – Studija izvodljivosti

Sredinom sedmice u Tuzli je održan  Kick-off meeting projekta Bosna i Hercegovina: Tuzla – Akumulacija Modrac – Studija izvodljivosti, koji Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Javno preduzeće za vodoprivrednu djelatnost „Spreča” d.d. Tuzla realizuju uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u cilju zaštite akumulacije Modrac kao najznačajnijeg višenamjenskog resursa u Bosni i Hercegovini.

Izabrani konsultanti za izradu Studije izvodljivosti čini konzorcij u sastavu: Holinger International Consultants iz Švicarske, ICON-Institut iz Njemačke, Resursni centar za vode i okoliš UNA Consulting iz Bihaća, a kao podkonsultant na ovom Projektu će biti ENOVA Consultants & Engineers.

Osnovni ciljevi sastanka ogledali su se u postizanju jednakog razumijevanja svih učesnika Projekta o ciljevima, očekivanim rezultatima, planiranim aktivnostima te uloga i odgovornosti učesnika Projekta u cilju definiranja prioritetnog i dugoročnog investicionog plana i razmjene podataka, znanja, iskustava i najboljih praksi stručnjaka iz sektora voda.

Sastanku su prisustvovali prestavnici Vlade Tuzlanskog kantona i nekoliko resornih ministarstava, predstavnici jedinica lokalne samouprave projektnog područja, javnih komunalnih preduzeća te ostale zainteresirane strane, koji su zahvaljujući interaktivnom pristupu gore pomenutih konsultanata učestvovali u radnom dijelu sastanka pružajući sugestije i prijedloge u cilju unapređenja projektnih aktivnosti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*