Ministar Bukvarević danas u posjeti TK

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas  će posjetiti Tuzlanski kanton (TK).
Kako je programom posjete predviđeno, ministar Bukvarević će imati radni sastanak s predsjednikom i predstavnicima Saveza RVI TK-a, predstavnicima Ministarstva za boračka pitanja TK-a, Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja te članovima Kolegija federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Tema tog sastanka bit će realizacija Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.
Također, planirana je i radna posjeta Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i razgovor sa kantonalnim ministrom i njegovim saradnicima o realizaciji zakona kojima su propisana prava za pripadnike boračke populacije i njihovo usklađivanje sa presudama Ustavnog suda FBiH, te provođenju Zakona o dopunskim pravima i projektima zapošljavanja demobilisanih boraca na području TK-a, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.
(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*