FHMZ BiH: Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice

Bosni i Hercegovini će u utorak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.  Poslijepodne i krajem dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

U BiH u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, izraženiji u sjevernim područjima Bosne. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu i sjeveru do 29 stupnjeva.

U BiH u  četvrtak će biti pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu i istoku do 26 stupnjeva.

U BiH u petak će biti pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 6 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*