Vlada FBiH: 20 miliona KM za rudnike

Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava “Subvencije javnim preduzećima – konsolidacija rudnika uglja u Federaciji BiH” utvrđenih u budžetu FBiH za 2015. Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije.

Sredstva od 20.000.000 KM bit će utrošena za izmirenje obaveza za penzijsko-invalidsko osiguranje i obaveza po osnovu poreza na plaću rudnicima uglja u FBiH i Rudnicima boksita d.o.o. Posušje, a u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. i zaključkom Vlade FBiH od 10. decembra 2014.

Sredstva navedena u Programu bit će raspoređivana na osnovu rješenja koje donosi federalni ministar energije, rudarstva i industrije.

Za realizaciju ove odluke zaduženo je Federalno ministarstvo energije, rudarsva i industrije i Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svoje nadležnosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*