Baždarević u meču protiv Kipra ne može računati na povrijeđenog Cocalića

Zbog povrede, selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević neće moći računati na Edina Cocalića u meču protiv Kipra.

Baždarević je po slijetanju na aerodrom u Larnaki kazao da je Cocalić povrijedio mišić u sinoćnjem meču protiv Velsa na Bilinom Polju u Zenici i da neće moći nastupiti u utorak u odlučujućem meču protiv Kipra, ali da u odbrani ima adekvatnih rješenja.

„Šteta je, jer je Cocalić sinoć pružio zaista dobru partiju u Zenici i pomogao da cijela odbrana bude na nivou, ali i bez njega u toj liniji odbrane imamo nekoliko dobrih alternativa“, kazao je Baždarević

Na pitanje da li je kapiten reprezentacije Edin Džeko spreman za nastup u utorak, Baždarević je kazao da je Džeko tu uz ekipu i da će se danas i sutra znati da li će biti spreman u potpunosti i da zaigra.

„Vidjet ćemo još, bilo bi idealno da i Džeko zaigra i to bi nam znatno pomoglo i na terenu i u psihološkom faktoru“, kazao je Baždarević.

Stručni štab i igrači bh. selekcije su nakon dva i pol sata letom iz kišnog i prohladnog Sarajeva doputovali u kiparsku Larnaku, gdje ih je dočekalo sunčano i toplo vrijeme. Trenutno autobusima putuju ka hotelu u kojem će biti smješteni u Nikoziji.

Za večeras je u planu i prvi trening u Nikoziji, a posljednji trening pred meč će biti održan sutra.

Stručni štab, igrači i navijači optimisti da će u utorak, 13. oktobra, biti izboren pozitivan rezultat u posljednjem kvalifikacionom meču za plasman na EURO protiv selekcije Kipra.

Selekcije BiH i Kipra će u utorak odigrati posljednje kolo grupne faze kvalifikacija za EURO 2016, a oba tima imaju šansu da pobjedom izbore treće mjesto u grupi B. BiH je trenutno na trećem mjestu sa 14 bodova, a Kipar je peti sa dva boda manje. Izabranicima selektora Mehmeda Bažadarevića bi u utorak bio dovoljan i remi, ukoliko Belgija kao lider grupe savlada četveroplasirani Izrael.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*