CENZOR: Potrebno poboljšati uslove stanovanja u kolektivnim stambenim jedinicama

Centar za podršku organizacijama ˝Cenzor˝ danas je organizovao druženje sa novinarima kako bi ih upoznao sa radom Udruženja ali i sa realizacijom projekta HOLICOB, koji se realizuje u saradnji sa Udruženjem stanara švedske regije Aros Gavle.

Projekat HOLICOB se odnosi na uslove stanovanja i življenja u BiH, s fokusom na uslove stanovanja i življenja u kolektivnim stambenim jedinicima u Tuzli i Sarajevu. Ciljna grupa projekta su studenti, nezaposleni, satanari i odbori stanara.

Do sada je realizovano više aktivnosti: radionice, seminari, istraživanje o stanju na terenu kao i analiza s fokusom na pravni okvir i izdavanje stanova.

Rezultati istraživanja i analiza pokazuju da su uslovu stanovanja na niskom nivou, ali da mladi uprkos tome žele da u BiH riješe stambeno pitanje.

Ovi rezulati daju buduće smjernice po kojima će Udruženje Cenzor raditi. Već se planiraju aktivnosti na unapređenju saradnje između etažnih vlasnika i upravitelja, što uključuje i zajednički nastup prema donosiocima odluka u cilju boljih uslova življenja i stanovanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*