Na utakmice Slobodinih odbojkaša ovoga vikenda ponesite po jedan slatkiš za akciju “Jedno dijete-jedan slatkiš”

Kako je to običaj već posljednjih nekoliko sezona, završne utakmice Odbojkaškog kluba Sloboda Tuzla, pred domaćom publikom na kraju kaldendarske godine, osim takmičarskog, imaju i humanitarni karakter. Tako će biti i ovoga puta kada odbojkašice Slobode igraju premijerligašku utakmicu protiv Kula-Gradačca, a odbojkaši utakmicu Superlige Federacije BiH protiv Napretka iz Odžaka.

Naime, na obje utakmice bit će provedena humanitarna akcija “Jedno dijete – jedan slatkiš” u kojoj će Odbojkaški klub Sloboda, zajedno sa Pedijatrijskom klinikom Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, obradovati najmlađe pacijente prigodnim darovima. Svi gledaoci koji budu prisustvovali ovim utakmicama “ulaznicu” će platiti donoseći makar po jedan slatkiš, a klub će prikupljene slatkiše nakon toga darovati štićenicima Pedijatrijske klinike.

Inače, i odbojkaši i odbojkašice Slobode ovog vikenda igraju iznimno važne utakmice. U okviru 10. kola Premijer lige BiH tuzlanske odbojkašice odmjerit će snage sa vrlo jakom Kulom iz Gradačca i to je prilika da se popravi loš dojam sa prethodne utakmice u Mejdanu i poraza protiv Dervente.Utakmica se igra u subotu, 12.12.2015. godine u 19,00 sati u maloj dvorani Mejdan. Odbojkaši Slobode u 10. kolu Superlige Federacije BiH sastat će se u nedjelju, 13.12.2015. godine u 16,00 sati, također u maloj dvorani Mejdan, sa Napretkom, što je veliki jesenski derbi. Naime, Napredak je trenutni lider na superligaškoj tabeli i jedan od konkurenata za ulazak u najviši rang takmičenja, a tuzlanski odbojkaši željni su pred svojim navijačima pokazati da se ne boje jakih protivnika.

(RTV7/ OK Sloboda )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*