Sutra premijera monodrame “Iz moje duše”: Priča o običnoj ali jakoj bosanskoj ženi

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u četvrtak će biti premijerno izvedena monodrama “Iz moje duše”, rađena po tekstu  Senade Šahović. U pitanju je projekat tuzlanske glumice Remire Osmanović koja će u samoj predstavi glumiti tri lika. Dva koja će nasmijati i jedan koji će možda rasplakati publiku.
Monodrama “Iz moje duše”  autorice Senade Šahović predstavlja žene u različitim životnim situacijama, ženu kao majku, suprugu i ženu kao temelj kuće.
„ Žene će prepoznati sebe i svoje majke i komšinice a muškarci njima bliske ženske likove iz njihovog okruženja. Jedan dio monodrame posvećen je majkama Srebrenice kao i ostalim ženama koje su izgubile svoje najbliže u ratnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini “, istakla je  Senada Šahović.

Glumica Remira Osmanović, tumači sva tri lika u monodrami a inicijativa da Šahovićka tekst monodrame ispiše na papir bila je upravo njena.

“Jako malo žena govori o sebi i svom životu. Senada Šahović je progovorila o običnim ženama iz mahala i čime su to one opterećene. Kao glumica htjela sam javno progovoriti o ženama majkama iz Srebrenice kojih se sjetimo samo 11. jula, ali i o svim majkama koje su izgubile svoju djecu. I na ovaj način sam htjela dati svoj doprinos tim jakom ženama, majkama”,  kazala je glumica Remira Osmanović.

Organizator ovog projekta je Pozorište mladih Tuzla, a suorganizator Bosanski kulturni centar Tuzla, gdje će monodrama biti i izvedena. Režiju potpisuju Jasmina Čelebić i Adnan Mujkić, dok su producenti Halida Mešić Hasanagić i Amela Galešić.

Premijera predstave je u četvrtak,24.12. 2015. godine,  u 19 sati 30 minuta u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Nakon predstave planirana je i akcija KUPUJMO – KORISTIMO DOMAĆE  na kojoj će se predstaviti neki od proizvođača domačih proizvoda.

(TI/Objektivno.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*