(Video) Kolegij gradonačelnika Tuzle: Stvaraju se uslovi za otvaranje novih radnih mjesta

U povodu održana sjednice Gradskog vijeća, koja je zakazana za 20. januar, jučer je održan kolegij gradonačelnika Tuzle. Na današnjoj press konferenciji predstavljene su određene teme o kojima će biti riječi na predstojećoj sjednici.

Nekoliko tačaka dnevnog reda, ukoliko ih Gradsko vijeće podrži, omogućit će otvaranje novih radnih mjesta.

Prije svega vijećnici bi trebali dati mišljenje o otvaranju objekta Mellain, te o zaključivanju ugovora o koncesiji za eksploataciju slanice.

Kako je najavio gradonačelnik Jasmin Imamović, dobra vijest je i što se pojavio investitor za izgradnju hotela u centru grada, što će također dovesti do zapošljavanja određenog broja ljudi.

Treba istaći i Nacrt odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom kojom će Bit centar dobiti prostorije Grafičara, što će također omogućiti nova radna mjesta.

Pred vijećnicima će se naći i Informacija o Direkciji za izgradnju D.O.O. Tuzla te Informacija o čišćenju snijega na području grada Tuzle. Vijećnicima će biti predstavljene i preporuke za prevenciju i suzbijanje nasilja među djecom u osnovnim i srednjim školama u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*