Wolfsburg brani dva gola prednosti protiv Reala, City dočekuje PSG

Danas su na rasporedu prvi uzvratni dueli četvrtfinala Lige prvaka gdje ćemo saznati prve polufinaliste. Sigurno je da nas očekuju dvije neizvjesne utakmice koje mogu ponuditi mnogo uzbuđenja.

Paris Saint Germain je na svom ‘Parku prinčeva’ remizirao s Manchester Cityjem 2:2. Sudar dva bogata kluba ostavio je otvoren rezultat za revanš u Manchesteru. City jeste u blagoj prednost zbog dva postignuta gola u gostima, ali Ibrahimović i društvo su dokazali da mogu i protiv najvećih okrenuti rezultat u svoju korist. Cityju će biti dovoljan još jedan remi od 0:0 ili čak 1:1, dok PSG-u treba pobjeda.

PSG i City nemaju evropskih susreta kroz historiju, tako da će ovo biti njihov drugi susret u Ligi prvaka. PSG je ‘završio’ takmičenje u francuskom šampionatu, dok Manchester Cityju slijedi teška borba za prva četiri mjesta Premiershipa koja vode u Ligu prvaka i naredne sezone. City u ovu utakmicu ulazi nakon ligaške pobjede nad West Bromwichem 2:1, dok je PSG slavio s drugim timom na gostovanju god Guingampa 2:0. Parižani će tako sigurno odmorniji ući u ovaj duel i pokušati preokrenuti rezultat u svoju korist.

Trener Manchester Cityja Manuel Pelegrini rekao je da nema favorita u revanš utakmici.

“Ne mislim da je neko favorit. Otišli smo u Paris da pokušamo da pobijedimo i sutra ćemo pokušati da uradimo isto. Da li treba da igramo na 0:0? To nije način, najvažnije je da postignemo gol”, rekao je Pelegrini za britanske medije.

Pelegrini je istakao da i dalje neće moći računati na nedovoljno oporavljenog kapitena Vincenta Kompanyja koji je povrijeđen.

Susret se igra u Manchesteru na stadionu ‘Etihad’ s početkom u 20:45 sati.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Real Madrid i Wolfsburg koji na Santiago Bernabeu dolazi s dva gola prednosti iz prvog meča.

Wolfsburg je odličnom igrom uspio nadigrati Real Madrid koji je u Njemačku došao nakon velike pobjede u ‘El Clasicu’. Ni oni najvjerni navijači Wolfsburga sigurno se nisu nadali ubjedljivoj pobjedi bez primljenog gola. ‘Vukovi’ sigurno za pravo imaju da se nadaju najvećem klupskom uspjehu i plasmanu u polufinale Lige prvaka.

Real Madrid predvođen fudbalskom legendom, Zinedine Zidanom, mora jurišati dva gola zaostatka i ostavriti pobjedu od minimalno tri razlike ukoliko žele igrati polufinale lige prvaka.

Desni bek Wolfsbrga, Vieirinha, vjeruje da mogu napraviti još jedno iznenađenje i plasirati se među četiri najbolje ekipe Evrope.

“Da li bi jedan gol bio dovoljan? Da, ali samo ako ga prvi postignemo. Biće teška utakmica, ali pokušaćemo da odigramo kao u prvoj, da radimo kao tim, da pomažemo jedni drugima na terenu”, rekao je Vieirinha za njemačke medije.

Zvijezda Reala, Cristiano Ronaldo, istakao je kako očekuje magičnu noć na Santiago Bernabeu i vjeruje da uz veliku borbu mogu preokrenuti rezultat u svoju korist.

“Volio bih da stadion bude pun, jer će nam mnogo značiti podrška navijača. Nadam se da će to biti magična noć i veoma sam uzbuđen zbog toga. Imamo samopouzdanja, trener vjeruje, i navijači moraju da vjeruju. To mora biti magična noć, to mora biti savršeno veče. Bit će potrebno strpljenja za pobjedu. Svako od nas na terenu će morati da se bori i da igra s velikim intenzitetom svih 90 minuta”, kazao je Portugalac uoči večerašnjeg duela.

Utakmica između Real Madrida i Wolfsburga igra se na Santiago Bernabeu s početkom u 20 sati i 45 minuta.

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*