Zeba: U prvom pretkolu bih volio makedonski Rabotnički

Nogometaši tuzlanske Slobode već četiri dana nalaze se na Kupresu gdje obavljaju prvi dio priprema za narednu sezonu. U redovima Tuzlaka bilo je odlazaka ali i novih lica pa se očekuje da šef stručnog štaba Husref Musemić sa svojim pomoćnicima posloži ekipu koja će u novoj sezoni imati visoke ambicije.

Iskusni Zajko Zeba, kapiten Tuzlaka te najbolji igrač Premijer lige u prošloj sezoni, zadovoljan je uslovima koje njegovi saigrači imaju na Kupresu, a u razgovoru za SportSport.ba dotakao se i nastupa u Evropi te otkrio koji bi ekipa bila po njegovoj želji  u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu.

“Imamo dobre uslove, a i evo vrijeme nas je poslužilo, nema kiše. Mislim da ćemo biti konkurenti za Evropu u narednoj sezoni , a ova godina bila je odlična. Na kraju smo ostali bez nekog trofeja, ali opet se može ocijeniti dobrom ocjenom. Iduća sezona će sigurno biti teška”, ističe Zeba.

S obzirom na ne baš mali broj igrača koji su napustili, ali i došli na Tušanj, iskusnog vezistu smo upitali da li će Sloboda biti jača ili slabija u odnosu na prošlu sezonu.

“To ne može niko reći i to ćemo vidjeti tek kada počnu utakmica i sezona. Svi ovi momci koji su došli su dobri igrači i nadam se da će se uklopiti u ekipu. Iskreno se nadam da ćemo biti jači u novoj sezoni”, priča naš sagovornik.

Zebu smo na kraju razgovora pitali koga bi on to  priželjkivao kao rivala u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu.

“Ne znam, bit će neke određene grupe, ali ako već moramo nekoga odavde iz okruženja ja bih najviše volio Rabotnički iz Makedonije”, dodao je kapiten Slobode Zajko Zeba na kraju razgovora.

(sportsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*