Teatar Kabare Tuzla umjetničku sezonu otvara festivalom “Premijera” pod motom “Pozorište za sve”

U Teatru Kabare Tuzla će od 23. septembra do 21. oktobra biti odigrano čak 5 premijera, koje su nastale u produkciji Teatra Kabare, što je jedinstven slučaj, ne samo u BiH, već i u regiji i svijetu, navodi umjetnički voditelj teatra Vlado Kerošević, te dodaje da će jesen u Tuzli biti u znaku Teatra Kabare Tuzla i premijernih naslova najboljih regionalnih i svjetskih autora.

Festival će otvoriti predstava Bosanska kraljica (Marica Petrović), u kojoj igra glumica Ivana Milosavljavić. Bosansku kraljicu je režirao Vlado Kerošević, a u režiji je asistirala Jasmina Čelebić.

Publiku festivala „Premijera“ svakog narednog petka očekuju  premijere predstava „Rod i Dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića , „Gretica str. 89“, njemačkog autora Lutza Hubnera, „Bella Europa“, grupe autora, te  „Bračna igra“ (Edward Allbee). Cilj festivala je približiti pozorište publici, koja će imati priliku ocijenjivati predstave, a najbolje pozorišno ostvarenje bit će nagrađeno prvom  Plaketom festivala „Premijera“.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*