Osumnjičeni za pomaganje ubici srbijanskog policajca predat u nadležnost Tužilaštva i Suda BiH

Datum:

Zoran Miletić, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, predat je u nadležnost Tužulaštva i Suda BiH radi određivanja ekstradicije, rekla je republički javni tužilac Dragica Glušac.

Riječ je o Zoranu Radovanoviću, alijas Zoranu Miletiću, koji je, rođen u Srbiji u Bačkoj Topoli i više puta mijenjao identitet i adresu stanovanja na području Banjaluke.

“Nakon ispitivanja ovog lica u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva zbog pomaganja u krivičnom djelu teško ubistvo, pripadnici Žandarmerije MUP-a Republike Srpske sproveli su ovo lice u ekstradicioni pritvor Suda BiH”, istakla je Glušac.

Podsjetimo, u Loznici je u srijedu, 17. jula, uveče ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen, prilikom kontrole “mercedesa” tutinskih registracija u kojem su se nalazile dvije osobe. Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao. 

Dan kasnije je u Bijeljini uhapšen Zoran Radovanović, alijas Zoran Miletić, u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici. Predat je u petak, 19. jula, u Banjaluci u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Za njega se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Ubica srbijanskog policajca likvidiran je u petak u okolini Loznice, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

(BHRT/RTV7)

Podijeli:

Povezano
INFO

Komšinica o kobnoj noći u Gradačcu: Hazimu je nedužnu ubio skoro pa na kućnom pragu

Mještane gradačačkog naselja Požarike uznemirilo je brutalno ubistvo komšinice...

U Gradačcu ubijena žena, jedna osoba uhapšena

Dana 31.08.2024. godine, oko 19,40 sati PS Gradačac prijavljeno...

Raspisana međunarodna potjernica za bjeguncem Zoranom Galićem

Sud BiH je na zahtjev Tužilaštva BiH raspisao međunarodnu...

Optuženi za zločine u Bosanskoj Krupi Nermin Porić 7. augusta se izjašnjava o krivnji

U Sudu Bosne i Hercegovine ove sedmice zakazano je...