Spremno 8 milijuna eura za deminiranje Save

Datum:

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Edin Forto i ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić, potpisali su Supsidijarni sporazum kojim se operacionalizira 8 milijuna eura za deminiranje desne obale rijeke Save. 

Niz provedenih aktivnosti Ministarstva prometa i veza omogućilo je da se nakon trogodišnjeg zastoja otkoči proces deminiranja obale Save, što je ključni preduvjet razvoja Luke Brčko, odnosno uređenju korita i plovnosti Save.

Grant sredstva osigurala je Europska unija po osnovu Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj koji je u fazi ratifikacije. 

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine projekt provodi u suradnji sa Centrom za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, a pod okriljem Svjetske banke.

U tijeku je izrada Studije za zaštitu okoliša i socijalna pitanja financirana putem GIZ, a za koja je sredstva osigurala Vlada Savezne Republike Njemačke. U tijeku je priprema tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova za poslove deminiranja na 79 lokacija u 9 općina: Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Derventa, Brod, Odžak, Šamac, Domaljevac-Šamac i Orašje.

(vecernji.ba)

Podijeli:

Povezano
INFO

Tomas Tuhel zvanično preuzeo reprezentaciju Engleske

Tomas Tuhel postaje zvanično novi selektor reprezentacije Engleske. Bivši trener...

Lejla Njemčević završila svoju najbolju sezonu kao druga biciklistkinja svijeta

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević završila je svoju najbolju...

Borac lako riješio Igman i izjednačio se sa Zrinjskim

Borac iz Banja Luke svladao je Igman u Konjicu...

Prihvaćena Strategija dugoročne obnove zgrada u FBiH za period do 2050. godine

Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja,...