Priština: Otvoren 4. međunarodni muzički festival “Sunny Hill”

Datum:

Sinoć je počelo 4. izdanje Međunarodnog muzičkog festivala “Sunny Hill”, koji organizuju Fondacija “Sanny Hill”, svetski poznate pevačice poreklom sa Kosova Due Lipe i njenog oca i menadžera Dukagjina Lipe.

Glavna gošća ove godine je Bebe Rexha, američka pop pevačica albanskog porekla. On je nastupila prve večeri festivala i napravila je pravi spektakl. Na festival je stigla i Dua Lipa, ali ona neće pevati. Prvo veče festivala je gledala iz vip lože, prenosi Anadolu.

Među najavljenim izvođačima su i Burna Boy, Dj Snake, Stormzy, Black Coffee, The Blaze, The Martinez brothers, kao i poznati kosovski i albanski izvođači.

Postavljene su tri bine, dok su sa strane džinovski ekrani za jasnije uživanje u nastupu umetnika na sceni. Postavljene su ružičaste zastave kojom se promoviše kampanja festivala: „Zastava za nju“, u znak solidarnosti sa kosovskim ženama.

Festival se ove godine se održava na novoj lokaciji u Brnjici, desetak kilometara van Prištine, koju je za ovaj festival dodelila opština Priština. Do sada je “Sanny Hill” održavan u prištinskom izletištu Grmija i to 2018, 2019. i 2022. godine, dok je 2022. godine održano i specijalno izdanje u Tirani, glavnom gradu Albanije. Zbog pandemije koronavirusa, nije održan 2020. i 2021. godine.

Očekuje da će ove godine festival okupiti između 25 i 30 hiljada posetilaca svake večeri, a opština Priština je za sve učesnike festivala obezbedila besplatni prevoz gradskim autobusima. ​​​​​​​”Sanny Hill” trajaće od 25. do 28. jula.

Festival “Sunny Hill” je najveći muzički festival na Kosovu i smatra se jednim od glavnih događaja u Jugoistočnoj Evropi.

Podijeli:

Povezano
INFO

Na Kosovu popisano 1.586.659 stanovnika

Agencija za statistiku Kosova objavila je preliminirne podatke o popisu stanovništva prema kojima na toj teritoriji živi 1.586.659 građana.