Gradonačelnik Zijad Lugavić primio predstavnice/ke karate kluba Do iz Tuzle

Datum:

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnice/ke karate kluba Do iz Tuzle, Stefani Krešić, Melinu Ibrahimović i Džejlu Muratović te predsjednika Upravnog odbora Kluba i trenera Antu Krešića.

Trener Anto Krešić iskoristio je priliku da se zahvali Gradu Tuzli i gradonačelniku Lugaviću na kontinuiranoj finansijskoj podršci te istakao da je Karate klub DO Tuzla u proteklom periodu ostvario izvanredne rezultate. Na WKF Svjetskoj ligi 1 za mlade u Poreču (Hrvatska) Karate klub DO nastupio je sa četiri takmičara/ke. Najbolji rezultat ostvarila je karatistkinja Šejla Aščić osvojivši srebrenu medalju u Poreču, što je samo nastavak dobrih rezultata Karate kluba DO.
Gradonačelnik Lugavić čestitao je treneru i takmičarkama na izvrsnim rezultatima te istakao važnost sporta i obrazovanja. Grad Tuzla izdvaja velika sredstva za sport, preko 3% Budžeta Grada, ali to nije dovoljno s obzirom na to da sportistima nedostaje sistemsko uređenje sporta u Bosni i Hercegovini. Grad Tuzla će i u buduće, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima nastaviti pružati podršku ovom trofejnom Klubu, i svim drugim sportskim klubovima.

Grad Tuzla

Podijeli:

Povezano
INFO

Gradonačelnik Lugavić ugostio predstavnike škole iz Istanbula i OŠ “Simin Han” (FOTO)

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić danas je u...

(Video) Prvi intervju sa gradonačelnikom Tuzle, Zijadom Lugavićem

Naša reporterska ekipa obavila je prvi intervju sa...

(Video) Tuzla potvrđuje poziciju pionira u zelenoj transformaciji na prostoru BiH

Grad Tuzla nastavlja sa implementacijom inovativnih energetskih rješenja, s...