Servisne informacije za 26. august

Datum:

Iz MUP-a TK saznali smo da je protekla 24 sata javni red i mir narušen je 4 puta. Evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela na području TK. Dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice teško povrijeđeno dok se za jedno lice ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Ostalih događaja bilo je ukupno 6.
Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, građanima je ukupno pruženo 256 zdravstvenih usluga.

Dežurni vatrogasci PVJ Tuzla su u protekla 24 sata obavili dvije tehničke intervencije. Gasili su požar na stambenoj kući u Maloj Solini, požar niskog rastinja u šumi u Vršanima te jedan zapaljeni kontejner.


Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla saopštili su da će danas doći do planiranih obustava u vodosnabdijevanju u istočnom dijelu Grada Tuzla od OŠ “Slavinovići” . Do obustave će doći zbog radova na cjevovodu. U periodu od 8 sati do završetka radova.

Ovoga jutra dio naselja Sarajac je bez vode zbog kvara na cjevovodu a isti će biti otklonjen tokom dana.


Usljed poboljšanja stanja na izvorištima trenutno su stvoreni uslovi za poboljšanje vodosnabdijevanja svih mjesnih zajednica na području Grada Tuzla (poboljšanje po pitanju dnevnog vodosnabdijevanja), što ne stvara preduslov za stavljanje Rasporeda distribucije vode u uslovima otežanog vodosnabdijevanja van snage.
Raspored distribucije vode u ovim uslovima otežanog vodosnabdijevanja je pratite na web stranici vodovoda.


Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu za današnji dan, kažu u JKP Komunalac Tuzla.

Podijeli:

Povezano
INFO

Servisne informacije za utorak 15.oktobar

Od zaposlenih u dežurnim službama u gradu saznali smo...

Servisne informacije za 14. oktobar

I ovoga jutra od dežurnih službi u našem gradu,...

Servisne informacije

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, u...

Servisne informacije za srijedu 25.septembar

Od zaposlenih u dežurnim službama u gradu saznali smo...