Maja Hadžimehić: GSS Tuzla dostavila humanitarnu pomoć Jablanici, čekamo dalje upute FUCZ (VIDEO)

Datum:

GSS Tuzla dostavila je 05.10. u Jablanicu nužno potrebni inzulin i drugi potrošni materijal za dijabetičare.
Naime, njihovi spasilački timovi i dalje su u stanju pripravnosti po naredbi FUCZ-a.

Dok čekamo dalje instrukcije, trudimo se da pomognemo stanovništvu Jablanice, kazala je za RTV 7 Tuzla Maja Hadžimehić načelnica GSS-a Tuzla.

Na molbu UG Novi horizonti Tuzla dostavili su u Jablanicu prijeko potrebni inzulin i drugi potrošni materijal za dijabetičare koje su oni kao aktivisti prikupili u samo dva sata akcije.

Zbog prirode inzulina kao lijeka bilo je izuzetno važno da isporuka krene istog dana, i da dođe u prave ruke odnosno u Hitnu pomoć Jablanica.

Grad Tuzla i Služba civilne zaštite podržali su ovaj humani gest ustupanjem službenog vozila, radi lakšeg prevoza na čemu im se iskreno zahvaljujemo, kazala je Maja.

Također su posjetili kolege iz GSS Konjic koji su angažovani na tarenu od ranih jutarnjih sati u petak. Od njih su iz prve ruke dobili informacije o stanju na terenu i njihovom radu, a još jednom su potvrdili da po njihovoj procjeni nema potrebe za daljom aktivacijom ostalih stanica niti dodatnim ljudskim resursima.

U svakom slučaju GSS Tuzla će se truditi da pomogne na bilo koji način, kazala je Maja. Osim pomenutog za RTV 7 Tuzla govorila je o izazovima u radu i značaju GSS-a za građane.

Podijeli:

Povezano
INFO

Minut šutnje na fudbalskim utakmicama u BiH

Sve utakmice koje će biti odigrane narednog vikenda u...

BiH: Hiljade građana na kolektivnoj dženazi žrtvama poplava u Jablanici

Uz prisustvo više hiljada građana, u Jablanici je u...

Hiljade ljudi u Jablanici klanjalo dženazu za 19 žrtava poplava: Počivajte u miru

Dženaza za 19 osoba koje su poginule na području...