Vrijeme je vrućina i kada živa u termometru dostiže i do 39 stepeni treba jesti lagana jela.
U nastavku vam upravo preporučujemo jedno takvo.
Uživajte u njemu.
Potrebno je:
300 g tjestenine
kašika maslinovog ulja
800 g pilećeg bijelog mesa
2 paradajza
200 g mladog sira ili mocarele
50 g struganog parmezana
2 kašike svježeg bosiljka
2 kriške bajatog hljeba
Priprema:
Skuvati tjesteninu pazeći da ostane čvršća. Ocjediti i preručiti u posudu za služenje.
Piletinu isječenu na kockice propržiti na jačoj vatri da promijeni boju, pa smanjiti vatru i dinstati u vlastitom soku. U međuvremenu pomiješati paradajz isječen na kockice, narendan parmezan i mocarelu, s dvije kašike bosiljka. Sok od paradajza dodati u tavu s piletinom. Kada je piletina gotova, dodati mješavinu paradajza, sira i bosiljka i krčkati na tihoj vatri pet minuta ili dok se mocarela rastopi i paradajz zagrije.
Kriške hljeba isjeći na kockice i ispeći u zagrijanoj tavi. Pripremljeni sos sipati preko tjestenine i poslužiti s preostalim parmezanom i kockicama prepečenog hljeba (krutonima)