SAD: Skoro 100 nestalih nakon uragana Helene u Sjevernoj Karolini

Datum:

Najmanje 92 osobe se vode kao nestale u Sjevernoj Karolini nakon uragana Helene, koji je pogodio Sjedinjene Američke Države (SAD) krajem septembra, prenosi Anadolu.

“Želim da upozorim da ovo nije konačan broj, jer radna grupa nastavlja rad”, rekao je guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper, dodajući da će broj varirati kako budu pristizali novi izvještaji, prenosi NBC News.


Helene, koji je stigao na američko tlo 26. septembra, postao je drugi najsmrtonosniji uragan u Sjedinjenim Američkim Državama u posljednjih 55 godina. Najmanje 243 osobe su poginule u više država, od čega 118 u Sjevernoj Karolini.

Teško pogođeni regioni, uključujući dijelove zapadne Sjeverne Karoline, primaju danima pomoć iz različitih američkih država dok ekipe hitne pomoći i dalje pokušavaju doći do izolovanih zajednica koje su uništene u poplavama.

Administratorica Savezne agencije za upravljanje u hitnim slučajevima (FEMA) Deanne Criswell osudila je dezinformacije i loše ophođenje prema humanitarnim radnicima.

Naglasila je da dezinformacije neće spriječiti misiju FEMA-e da pomogne onima kojima je potrebno i da više od 2.000 federalnih radnika i dalje naporno radi na oporavku države.

Podijeli:

Povezano
INFO

Amerikanci se nakon uragana vraćaju na Floridu

Stanovnici u oblasti Siesta Key na Floridi u Sjedinjenim...

Posljedice uragana Helena: Haos na Floridi i u Georgiji, četvero mrtvih

Uragan Helena protutnjala je Floridom i Georgijom pod okriljem noći...