Kuglaši Slobode poražena u Posušju

Datum:

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 5.kola Premijer lige BiH u kuglanju.

Ekipa Kuglaškog kluba Sloboda je gostovala u Posušju i doživjela poraz rezultatom 6:2. Posušje već 5 sezona ne zna za poraz na svojoj kuglani tako je bilo i ovaj put. I pored činjenice da su u prethodnoj sedmici imali Evropski nastup u Mađarskoj i da u ovoj utakmici nije nastupao jedan od njihovih najboljih igrača Pere Petrica nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i  na kraju bili puno bolji od Slobode.

 U prvom paru Ivan Petric je odigrao najbolji rezultat kola sa 671 oboreni čunj i pobijedio odličnog Nenada Ivanovića 602 oborena čunja kojem je ovo bio prvi nastup u ovoj sezoni. U drugom duelu Mirza Nezirović 558 je bio bolji od Josipa Penave 552. Pa je poslije prvog bloka rezultat bio 1:1 i 63 ćunja prednosti za Posušje

U drugom bloku do zadnje staze Sloboda je imala šansu da iznenadi domaće jer su oba igrača imala šansu za pobjedu ali u zadnjoj stazi Ante Mišetić i Marijo Prljević igraju odlično i odnose pobjede nad Mirsadom Jogunčićem i Emirom Lukhodžićem pa je poslije drugog bloka rezultat bio 3:1 i 152 čunja prednosti za Posušje što je bilo nedostižno.

U posljednjem bloku Nermin Kasumović je sa 606 oborenih čunjeva bio bolji od Bernarda Malenice 572 dok je Bono Šarac 585 savladao Mithata Jogunčića 522 za ukupni rezultet od 6:2.   

Sloboda u narednom kolu dočekuje Posavinu koja se nalazi na začelju tabele.

(Press kluba/RTV7)

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

GOŠK u derbiju začelja PL BiH savladao Slobodu

GOŠK pobjedom Slobodu 'gurnuo' na posljednje mjesto na tabeli.Bio...

Kuglaška Premijer liga BiH: Sloboda savladala Kozaru

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 4.kola Premijer lige BiH...

Počela nova sezona u Premijer ligi BiH za kuglaše, Sloboda u Lukavcu poražena od Zrinjskog

Proteklog vikenda utakmicama 1.kola počela je Premijer liga BiH...

Zlatan Nalić više nije trener Slobode

Zlatan Nalić (55) više nije trener tuzlanske Slobode, potvrdio...