Koliko košta reket od zlata kojeg su Saudijci poklonili Rafaelu Nadalu

Datum:

Legendarni španski teniser Rafael Nadal od organizatora egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji dobio je na poklon reket od zlata, a sada je otkrivena njegova stvarna vrijednost.
Rafa Nadal uskoro odlazi u penziju, a posljednji turnir bit će mu Davis Cup s reprezentacijom Španije krajem novembra. Legendarni Španac za vikend je igrao na Six Kings Slamu, egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji na kojem su šestorica igrača podijelili silne milione.

Svaki od šest tenisera zaradio je po 1,5 miliona dolara samo da se pojavi u Riyadhu, a pobjednik Jannik Sinner inkasirao je rekordnu nagradu od šest miliona dolara. No, milion i po dolara nije jedina nagrada koju je Nadal ponio kući.

Kao mali “znak pažnje”, Nadal je od Saudijaca za odlazak u penziju dobio reket od čistog zlata. Najluksuzniji poklon uručio mu je Turki Al Sheikh, državni predstavnik i čelnik organizacije Riyadh Season, koja organizuje najprestižnije sportske manifestacije u Saudijskoj Arabiji.

Al Sheikh mu je poklonio torbu s reketom, a kada je Nadal ugledao reket od zlata, nije bilo kraja njegovom iznenađenju i zadovoljstvu.

Kako prenosi BeIN Sport, cijena reketa je procijenjena na vrtoglavih 250.000 eura i u sebi sadrži tri kilograma čistog zlata. Inače, obični Nadalov reket vrijedi 155 eura.

(Klix.ba)

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO