Anis Amri ubijen u Milanu

Osumnjičenog za napad na sajmu u Berlinu, Anisa Amirija, ubila je policija u Milanu, potvrdio je talijanski ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti. Ministar je na hitnoj konferenciji za novinare u Rimu rekao kako je potpuno siguran da je muškarac ubijen rano jutros u pucnjavi u Milanu  Anis Amri, osumnjičenik za napad na Božićni sajam u ponedjeljak u Berlinu.

Minniti je rekao da je nakon neophodnih provjera utvrđeno da je “ubijena osoba, bez trunke sumnje – Anis Amri, osumnjičeni za teroristički napad”. Italijanski ministar je rekao da su njemačke vlasti odmah obavještene.

Kazao je da su dva policijska službenika koji su zaustavili Amrija “učinili nevjerovatnu uslugu zajednici”. “On je bio najtraženiji čovjek u Evropi. A mi smo ga odmah identificirali i neutralizirali. To znači da naše sigurnosne službe rade veoma dobro”, rekao je Minniti.

Kako pišu talijanski mediji, Amrija su u 3 ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio. ANSA navodi da je muškarac izvadio pištolj iz svog ruksaka nakon što je policija zatražila da pokaže lična dokumenta, dodajući da je ubijen u pucnjavi koja je uslijedila.

Kako je navedeno, jedan policajac je povrijeđen.

Kod Amrija je pronađena karta za voz, koja će istražiteljima pomoći otkriti kuda se Amri kretao proteklih nekoliko dana. Kako navodi Corriere della Sera, Amri je iz Chamberyja u Francuskoj putovao u Torino, a nakon toga u Milan. Na željezničku stanicu stigao je u 1 ujutro, dva sata prije nego što ga je zaustavila kontrola. Slučaj je preuzela talijanska antiteroristička policija.

(Federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*