Potpisano rješenje o izručenju Sanjina Sefića, datum će tek biti određen

Ministrica pravde Republike Srbije Nela Kuburović potpisala je rješenje o ekstradiciji Sanjina Sefića, potvrđeno je iz Ministarstva pravde R Srbije.

Rješenje je potpisano jutros i proslijeđeno nadležnim organim BiH, Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Višem sudu u Novom Sadu, dodali su iz tog ministarstva.

Datum izručenja tek će biti određen.

Ministarstvo pravde Srbije ranije je dobilo zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra, automobilom usmrtio dvije devojke nakon čega je prebjegao u Srbiju.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu Selmu Agić i Editu Malkoč, a prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je sutradan, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije. Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*