Serena Williams u osmini finala Australian Opena

Na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u osminu finala plasirala se druga nositeljica Amerikanka Serena Williams, koja u 3. kolu nije imala težak zadatak protiv zemljakinje Nicolle Gibbs (6:1 i 6:3).

Mlađa sestara Williams, koja je na turniru u Melbourneu osvojila šest titula, u meču za plasman među osam najboljih igrat će protiv 16. nositeljice Čehinje Barbare Strycove, koja je eliminirala Francuskinju Carolinu Garciju sa 6:2 i 7:5.

Nastup na turniru je okončala šesta nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova od koje je bila bolja Ruskinja Jekaterina Makarova, koja je slavila sa 6:2, 6:7 (3/7), 6:3.

Američka kvalifikantkinja Jennifer Brady eliminirala je 14. nositeljicu Ruskinju Jelenu Vesninu sa 7:6 (4) i 6:2, a njena naredna protivnica će biti hrvatska veteranka Mirjana Lučić Baroni, koja je u 3. kolu nadigrala Grkinju Mariju Sakkari sa 3:6, 6:2, 6:3.

Ubjedljiva je bila  Britanka Johanna Konta. Deveta nositeljica bila je bolja od nekadašnje prve igračice svijeta Dankinje  Caroline Wozniacki sa  6:3 i 6:1.

Kod muškaraca prvi se među 16 najboljih tenisera probio Austrijanac Dominic Thiem nakon pobjede nad Francuzom Benoitom Paireom sa 6:1, 4:6, 6:4, 6:4. Naredni protivnik osmog nosioca biće Belgijanac  David Goffin, koji je sa 6:3, 6:2 i 6:4 pobijedio Hrvata Ivu Karlovića.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*