BIHAMK: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Jošanica-Kakanj, magistralne puteve: Kiseljak-Kaonik-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno, Tuzla-Orašje, Glamoč-Mlinište, kao i puteve na području Bijeljine, Gradačca i Novog Travnika. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima prema ski centrima, kao i zimskim izletištima.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog radova na dalekovodu, danas od 10:30 do 14 sati moguće je sporije saobraćanje na magistralnom putu M-1.8 u Srebreniku.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*