Ministri o integriranju BiH u EU

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) danas će razmatrati pitanja od značaja za Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropskoj uniji, ali i korištenje fondova EU.

Jedno od njih je Informacija o programu integriranja BiH u Evropsku uniju, urađenim pripremama i preduvjetima za početak njegove izrade koju je pripremila Direkcija za evropske integracije.

Na dnevnom redu sjednice VMBiH je i Prijedlog odluke o određivanju koordinirajuće institucije i kontakt-tačke za primjenu Mape puta za implementaciju Direktive EU o reguliranim profesijama koju je pripremilo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Vijeće ministara BiH će biti upoznato i o Informaciji o napretku u implementaciji programa iz okvira IPA I i IPA II prekogranične/teritorijalne saradnje za 2016. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o usvajanju Politike informacione sigurnosti u institucijama BiH te Prijedlog odluke o usvajanju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača.

VMBiH razmatrat će i Informaciju o izvršenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju za prošlu godinu te Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga i policijskih službenika u operacijama podrške miru za posljednjih šest mjeseci prošle godine.

Za dnevni red sjednice predloženo je i razmatranje dva izvještaja o reviziji i to o planiranju budžetskih rashoda te upravljanju grantovima u bh. institucijama.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*