Dom naroda PSBiH o plaćama u sudskim institucijama

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatrat će danas izmjene zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

To zakonsko rješenje predložilo je Vijeće ministara BiH i bit će razmatrano u prvoj fazi donošenja zakona, a predviđa uvođenje naknada za troškove prijevoza, toplog obroka i odvojenog života za sudije i tužioce te određene kategorije stručnih osoba u pravosudnim institucijama.

Bit će razmatran i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2015. godinu te Izvještaj Evropske komisije o BiH za 2016. godinu, kao i Informacija o procjenama i mogućnostima BiH o pitanju izbjegličke krize u regiji i Evropskoj uniji.

Jedna od tačaka dnevnog reda je imenovanje članova Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda  što je ranije učinio Predstavnički dom potvrdivši imenovanje Mufida Memije, Zorana Krešića i Dejana Radovanović-Šarenac.

Dnevnim redom sjednice Doma naroda PSBiH predviđeno je i da delegati daju saglasnot na ratifikaciju međunarodnih ugovora.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*