Vijeće ministara Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije i dženaze žrtava genocida u Srebrenici, u Potočarima 11. jula ove godine, i zatražilo od Ministarstva sigurnosti BiH hitno analizu i informaciju o događaju sa prijedlogom mjera (Denis Zuberi - Anadolu Ajansı)

VM BiH: Izmjene kaznenog zakona pred državnim ministrima

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministri će, između ostalog razmotriti Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Danas bi trebalo da bude razmotren Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe koja će analizirati primjenu Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

Ministarsko vijeće danas bi trebalo da pokrene proces za pokretanje postupka prodaje objekata diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zainteresiranost nijedne države nasljednice bivše SFRJ.

Također, bit će razmotrena Informacija o utrošku grant sredstava za realiziranje Revidiranog akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu.

Pred ministrima bi trebalo da budu i Nacrti odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora: Nacrt odluke o ratifikaciji pisma pristupanja Sporazumu o financiranju između Evropske komisije i Vlade Republike Srbije o programu aktivnosti prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2014. godinu i Nacrt odluke o ratifikaciji Memoranduma o razumijevanju o obrazovnoj i naučnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*