Sloboda FIFA-i prijavljuje Kostića i Želju

Srbijanski nogometaš Ivan Kostić već neko vrijeme je u Antaliji na pripremama Željezničara.

Kostić je trenutno pod ugovorom sa Slobodom, a na Tušnju su spremni sada da podnesu prijavu protiv Željezničara i samog igrača Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) jer je ovaj bez ikakve dozvole otišao na pripreme Plavih.

I dok Kostić trenira sa Željom u Antaliji, nema pravo nastupa ni u prijateljskim utakmicama i još uvijek se čeka da se ova trakavica okonča. Predsjednik Slobode Senad Mujkanović potvrdio nam je da će se o ovom slučaju pobrinuti i u FIFA-i.

“Moramo štiti klub, moramo uvesti red u ponašanje pojedinih fudbalera koji su sebi dali za pravo da rade šta god hoće”, rekao je Mujkanović za SportSport.ba, pa je dodao: “Trebaju se držati institucija i pravila koja važe u državi, a naravno sve ono što je propisala FIFA. Ne možete kao igrač jednog kluba otići na pripreme drugog kluba. Ne može se samo poslati dopis, navesti kako odlazite itd. Ima neka procedura. Tako se može otići jedino kući”.

“Očekujem neke kazne za Kostića i Željezničar. Mi ćemo početkom sedmice poslati mailove savezima, UEFA-i i FIFA-i i nadam se da će ljudi shvatiti kako je Sloboda oštećena”, zaključio je Mujkanović, koji nam je potvrdio da je stoper za Slobodu ugovorom vezan do ljeta.
(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*