NBA: Teletović i Nurkić skromni, ”monstruozno” izdanje Jokića

Milwaukee Bucksi poraženi su na domaćem terenu od LA Lakersa sa 114:122, uz tri poena Mirze Teletovića. Denver Nuggetsi našeg Jusufa Nurkića slavili su kao gosti protiv New York Knicksa sa 123:131, a bh. centar je postigao dva poena.

Lakersi su do trijumfa protiv Bucksa stigli zahvaljujući sjajnoj prvoj četvrtini koju su dobili sa 30:47, a iako su domaći u nastavku zaigrali nešto bolje to je bilo nedovoljno da ozbiljnije ugroze vodstvo tima iz Los Angelesa.

Nick Young sa 26 poena bio je prvo ime kod Jezereša, a ni fenomenalno izdanje Giannisa Antetokounmpa sa 41 poenom nije pomoglo Milwaukeeju za koji je 19 minuta nastupio i Mirza Teletović, te je pored tri poena imao i tri skoka.

Fenomenalni Nikola Jokić predvodio je Nuggetse do trijumfa u Madison Square Gardenu. Mladi srbijanski centar postigao je čak 40 poena, što je njegov novi lični rekord. Jokić je imao sjajan procant šuta od 73.9% (17/23), a imao je i devet skokova i pet asistencija.

Jusuf Nurkić je igrao 11 minuta, postigao je dva poena i imao je tri skoka. Carmelo Anthony sa 33 poena bio je najefikasniji kod Knikcsa.

(SportCentar/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*