Akcija FUP-a “Kurir”: Zbog organiziranog kriminala uhapšeno više osoba

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) od jutros na području Kantona Sarajevo pretresaju deset lokacija na kojima je uhapšeno više osoba. Akcija se provodi po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i krivotvorenja službene isprave.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije „KURIR“ na području   Kantona Sarajevo.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te Ministarstavo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju FUP-a, radi se o licima koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima „Organizovani kriminalal“ „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“  i „Krivotvorenje službene isprave“ .

Nakon izvršenih pretresa uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*