BIHAMK: Niske temperature pogoduju formiranju poledice na kolovozu

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove na sjeveru i sjeveroistoku naše zemlje. Na putevima u južnim krajevima, upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*