CIK: U 7:00 sati počela izborna šutnja u Stocu

Izborna šutnja na ponovnim izborima u Stocu 19. februara počela je danas u 7.00 sati i trajat će do zatvaranja glasačkih mjesta u nedjelju u 19 sati . Za to vrijeme su zabranjene političke aktivnosti, uticaj na birače i ometanje izbornog procesa. Sve izborne pripreme su pri kraju i sigurnost je podignuta na vrlo visoki nivo.

Broj registriranih glasača na redovnim biračkim mjestima je 10.012, onih koji glasaju putem pošte 1.321, u odsustvu 31, dok 40 glasaju lično u Stocu. Ukupno je 24 biračkih mjesta, od toga 19 redovnih.

CIK BiH  je povodom ovih izbora donio posebnu instrukciju da ih nadgleda i kontrolira 25 njegovih službenika, kao i da se u slučaju zapažene nepravilnosti, obrate predsjedniku odbora, a ako to ostane bez rezultata, Općinskoj izbornoj komisiji.

Izbori u Stocu održavaju se ponovno u nedjelju, 19. februara, od 7.00 do 19.00 sati, zbog toga što je na lokalnim izborima koji su 2. oktobra prošle godine održavani u cijeloj Bosni i Hercegovini, u tom gradu došlo do incidenata zbog kojih je izborni proces prekinut i poništen, a kasnije donesena odluka o održavanju ponovnih lokalnih izbora.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*