Agencija za sigurnost hrane BiH: Sporna kašica HIPP nije uvezena na bh. tržište

Nadležni inspektori Uprave za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačkog kantona u društvu Ataco d.o.o. Mostar – podružnica Široki Brijeg, utvrdili su da se HIPP kašica ne nalazi u skladištu niti je uvezena na tržište Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je svojim aktom od 3. marta 2017. godine, obavijestila nadležne inspekcijske organe da poduzmu mjere i radnje na utvrđivanju činjenica da li je na bosanskohercegovačko tržište bilo uvoza spornog lota HIPP Bio Instant kašica-pirinčane pahuljice, 20g neto, lot 6001791, datum proizvodnje: 04.05.2016. godine, rok upotrebe: 30.novembra 2017. godine, HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija.

“Nakon obavljene inspekcijske kontrole, 6. marta 2017. godine, nadležni inspektori Uprave za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačkog kantona u društvu Ataco d.o.o. Mostar – podružnica Široki Brijeg, su konstatirali, što je u svom izjašnjenju naveo i uvoznik, da se navedni proizvod ne nalazi u skladištu, niti je uvezen u ime Društva “Ataco” d.o.o. Mostar na tržište BiH, kao i to da ga je kupcima distribuiralo Društvo “Ataco” d.o.o. Mostar”, naveli su iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

U međuvremenu, potrošačima koji eventualno posjeduju spornu kašicu HIPP, Agencija preporučuje da se ne konzumira, te da obavijeste nadležni inspekcijski organ prema mjestu prebivališta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*