BIHAMK: Saobraćaj se odvija bez problema u većem dijelu naše zemlje

Nakon povlačenja vode sa kolovoza, saobraćaj se odvija bez izmjena na regionalnom putu R-460 Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, kao i na regionalnom putu R-460 Cerik-Brčko, u mjestu Donja Skakava.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*