PUNKART

Tuzlanski Punkart viceprvaci sedmog Jelen Demofesta

Sedmi po redu Jelen Demofest održan je u Banja Luci od 17. do 19. jula.

Prijavu za učešće na festivalu ove godine je poslalo rekordnih 457 bendova iz svih zemalja ex-Yu prostora od kojih je 31 bend dobio priliku za ulazak u finale, gdje se ove godine našlo najboljih 13 koji su se borili za prestižne nagrade.

Žiri je jednoglasnom odlukom odabrao tri najbolja benda. Od tri prve nagrade dvije su pripale slovenačkim bendovima i to prva nagrada snimanje albuma u vrijednosti od 5 000 eura otišla je u ruke bendu Huhaloop iz Kamnika, treća nagrada koja podrazumjeva binsku opremu u vrijednosti od 2000 eura bendu Low Peak Charlie – Primorska/Ljubljana, dok su viceprvaci sa nagradom od 3000 eura u binskoj opremi bend Punkart iz Tuzle, BiH. Pored nagrade momci iz benda Punkart su oduševljeni boravkom u gradu na Vrbasu kao i samom organizacijom festivala, ali i profesionalnom odnosu prema svim demo bendovima koji je bio na vrhunskom nivou. U polufinalnoj večeri Punkart je nastupio sa pjesmom “Treble Trouble”.

Zahvaljujući zanimljivom scenskom nastupu, bend je privukao pažnju publike i žirija, da bi u finalnoj večeri izvodeći pjesmu “Ekspedicija Za Ukidanje Kablovskog Sistema” svojim performansom osigurali ulazak među prva tri pobjednika festivala. Punkart je već po dolasku iz Banja Luke krenuo u pregovore oko snimanja albuma, a svoj naredni nastup u Banja Luci, koji bi trebao biti održan u revijalnom dijelu Jelen Demofesta 2015, žele iskoristiti kao promociju osvojene nagrade i jedne sasvim nove priče starog Punkart-a.

Naredni nastup Punkart-a možete pogledati na Mostarskom Antifa festivalu 05.09. ove godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*