Udruženje nezaposlenih u BiH će 23. jula održati mirno okupljanje ispred zgrade Parlamenta FBiH

Udruženje nezaposlenih u BiH će u srijedu, 23. jula u 12.00 sati, u povodu zakazane sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, održati mirno okupljanje ispred zgrade Parlamenta FBiH.

U saopćenju Udruženja nezaposlenih u BiH se navodi da će tom prilikom uputiti apel svim zastupnicima koji će tog dana na dnevnom redu ispred sebe imati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, „da napokon urade nešto korisno za građane, u svom mandatu koji je na izmaku“.

– Svi znamo u kakvom stanju se nalaze građani BiH. Iz dana u dan svi slušamo koliko mladih ljudi je nezaposleno, koliko njih ne vidi perspektivu u ovoj zemlji i koliko ih svakim danom napušta BiH u potrazi za poslom i nekim boljim životom – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je mirno okupljanje koje će članovi Udruženja nezaposlenih u BiH održati u srijedu još jedan poziv onima koji sjede u poslaničkim klupama da naprave napokon, barem jedan pravi korak i podrže donošenje prijedloga Zakona o doprinosima.

– U ime svih nezaposlenih građana u BiH, mladih koji ne vide svoju perspektivu u BiH, u srijedu ćemo pozvati parlamentarce da rasterete plate radnika u proizvodnom sektoru i da na taj način utječu na povećanje domaće proizvodnje, da zaustave sivu ekonomiju i rad na crno, da stvore uslove za nova radna mjesta onima koji sjede u svojim domovima, da ovim Zakonom povećaju plate zaposlenima, a ne da ih još više opterećuju. Stvorite nam uslove da radimo i živimo kao ravnopravni građani ovog društva, jer mi želimo posao na kojem ćemo pošteno i časno zarađivati za svoj život i život svojih porodica – navodi se u saopćenju.

Udruženje nezaposlenih u BiH kontinuirano upućuje svoje „jasne, opravdane i moguće provodljive zahtjeve za najodgovornije vladajuće političke stranke i njihove predstavnike da naprave nešto korisno, i u srijedu je njihova prilika da svoje mjesto u parlamentu i povjerenje onih koji su ih birali opravdaju“.

Iz Udruženja pozivaju sve one koji su nezaposleni, koji su nezadovoljni svojom platom i statusom, svojim penzijama i cjelokupnim stanjem u društvu, da im se u srijedu, 23. jula u 12.00 sati pridruže ispred Parlamenta FBiH na mirnom okupljanju, na kojem će se još jednom zajedno pokušati izboriti „za neku sretniju, ekonomski i socijalno sigurniju budućnost“.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.