BIHAMK: Prilagoditi vožnju stanju na putevima

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog održavanja Međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, do 07.04. do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području BiH. Dodatno je na području grada Sarajeva, od 00 do 24 sata danas i sutra (06. i 07.04.) zabranjeno kretanje vozilima koja prevoze „B“ materije.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još uvijek traju na području Hrvatske.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi) i svakodnevnih obustava saobraćaja, u vremenu od 09 do 11 sati i od 13 do 15 sati, ne preporučuje se korištenje GP Klobuk.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

BIHAMK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*