Danas sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH

Za danas su najavljene sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Sjednica Vijeća ministara BiH najavljena je u 11 sati, a na dnevnom redu nalazi se Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjeni Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na Koridoru 5C, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2013. godini, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o statusu i funkcioniranju Međunarodne komisije za nestale osobe i Nacrt odluke o otkazivanju Konvencije o podzemnom radu (žene), broj 45 iz 1935. godine, Međunarodne organizacije rada.

Državni ministri danas će se izjasniti i o Prijedlogu odluke o usvajanju Programa razvoja sistema zaštite i spašavanja institucija i organa BiH i Prijedlogu odluke o stavljanju van snage Odluke o osnovama upotrebe elektronskog potpisa i pružanja usluga ovjeravanja.

Danas bi trebalo biti govora i o Prijedlogu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i nekoliko informacija koje bi trebale biti primljene k znanju.

Na dnevnom redu nalazi se i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ.

Sjednica Vlade Federacije BiH bit će održana danas u Sarajevu s početkom u 13:00 sati.

Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću će sa sjednice Federalne vlade dostaviti saopćenje za javnost, a o konačnom dnevnom redu sjednice obavijestit će nakon što ga Vlada FBiH utvrdi, najavljeno je iz tog ureda.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*