Široki napravio veliki korak ka tituli Kupa BiH

Fudbaleri Širokog Brijega stigli su do minimalne ali važne pobjede u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Gosti su do trijumfa na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” stigli zahvaljujući golu Josipa Barišića iz 45. minute susreta.

Već u prvoj minuti susreta fudbaleri Bordo tima imali su slobodan udarac. No, opasnost nakon ubačaj Harisa Duljevića otklonila je odbrana Širokog Brijega, piše “Faktor“.

U 11. minuti Mersudin Ahmetović je dobro centrirao ali je Duljević loše zahvatio loptu.

Prvih pola sata igre prošlo je bez udaraca u okvir gola. Prvi koji je uputio udarac u okvir gola na današnjem susretu bio je Damir Zlomislić, i to u 31. minuti utakmice.

Prava uzbuđenja viđena su tek u samom finišu prvog poluvremena. Ahmetović, kao i njegovi saigrači, tražio je u 40. minut od glavnog sudije utakmice Ognjena Valjića jedanaesterac nakon duela napadača Sarajeva i Borisa Pandže. Ipak sve što je Ahmetović dobio bio je žuti karton. Ponajbolji bh. arbitar prosudio je da je napadač Sarajeva simulirao, iako se vidjelo da ga je stoper gostiju u jednom trenutku držao za ruku.

U posljednjoj minuti Josip Barišić šokirao je koševsku publiku. Kapiten gostiju pogodio je nakon ubacivanja iz kornera, iako su vodstvu tima sa Pecare prethodile dvije odlične prilike u istom napadu. Prvo je domaći čuvar mreže Bojan Pavlović odbranio Ćorluke, a potom Bekić šut Krstanovića skrenuo u korner. Upravo iz tog kornera domaći su primili pogodak, a minimalnim vodstvo Širokobriježana okončano je prvo poluvrijeme.

Nastavak susreta počeo je prilikom za Sarajevo. Nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu Loka Bilobrk je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner poslije udarca Adnana Kovačevića.

Sedam minuta kasnije gosti su bili u dobroj situaciji, ali mladi Luka Menalo nije uspio udvostručiti vodstvo svog tima. Četiri minute ranije Pavlović je loše reagovao na jednu loptu, no hercegovački sastav nije uspio materijalizovati ovu grešku čuvara mreže Bordo tima.

Dvadeset minuta prije kraja utakmice Mehmed Janjoš bio je primiran napraviti i treću izmjenu. Nedovoljno oporavljenog Haris Duljević zamijenio je Perica Ivetić, dok su Amer Bekić i Samir Radovac prethodno zamijenili Anela Hebibovića odnosno Marka Mihojevića.

Svega nekoliko sekundi nakon izlaska Duljevića iz igre Čabraja je imao veliku priliku za goste, no šutirao je preko gola Pavlovića.

Do kraja utakmice domaći fudbaleri su imali nekoliko situacija pred golom Širokog Brijega koje su obećavale, no izabranici Mehmeda Janjoša nisu ih uspjeli pretvoriti u gol(ove).

Gosti tako na revanš, koji se za sedam dana igra na Pecari od 20 sati, nose važan gol prednosti.

(Haber.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*