Večeras revanš utakmica polufinala Lige Evrope

Trostruki prvak Evrope Mančester junajted igra u večeras na Old Trafordu protiv Selte, revanš utakmicu polufinala Lige Evropa. U prvoj utakmici u Španiji, pobijedio je engleski tim sa 1:0.

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je jučer da je predstojeća revanš utakmica polufinala Lige Evropa protv Selte “najvažnija u klupskoj istoriji”.

Junajted se u Premijer ligi bori za plasaman u Ligu šampiona, ali nije u dobroj poziciji pošto zauzima peto mjesto i za četvrtoplasiranim gradskim rivalom Sitijem zaostaje četiri boda, dva kola prije kraja. Prve tri ekipe plasiraće se direktno u Ligu šampiona, a četvrtoplasirani tim će igrati u kvalifikacijama.

Ekipa Žozea Morinja može da se plasira direktno u Ligu šampiona ako osvoji Ligu Evropa.

“Za Seltu je, prema njihovim rečima, ovo najvažnija utakmica u njihovoj istoriji. Ja mislim da je to najvažnija utakmica u našoj istoriji. Nije važno šta se prije dešavalo, koliko smo u prošlosti igrali važnih mečeva. Ne mislim da Selta više od nas sanja pobjedu. Zaista to ne verujem, mislim da u tom pogledu među ekipama neće biti razlike”, rekao je Morinjo.

Morinjo je u prethodnim utakmicama u Premijer ligi igrao s kombinovanim timovima.

“Situacija je jednostavna: 17 utakmica u sedam nedjelja, sa 16 igrača, to je nemoguće. To nije kockanje, to je bila jednostavna odluka zasnovana na zdravom razumu”, naveo je bivši trener Čelsija, Intera, Porta i Real Madrida.

Susret Mančester junajted – Selta na rasporedu je večeras od 21:00 uz direktan prijenos na BHT1.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*