Rafael Nadal osvojio Madrid peti put

Španski teniser Rafel Nadal osvojio je titulu u Madridu, pošto je u finalu savladao Dominika Thiema sa 2:0, u setovima 7:6, 6:4.

Nadalu je ovo treća titula u sezoni, a 72. u karijeri na Masters turnirima 30.

Prvi set donio je borbu dostojnu finala – po jedan brejk u ranoj fazi meča, set lopte koje je spašavao Thiema i taj brejk u kome su oba igrača imala šansu da pobjede, ali je na kraju Nadal bio taj koji je prvi set riješio u svoju korist.

U drugom setu je Nadal već u prvom gemu oduzeo Thiemu poen na njegov servis i tu prednost strpljivo čuvao sve do osmog gema u kome je na Thiemov servis imao prve meč lopte. Ipak je Austrijanac natjerao iskusnog Nadala da servira za meč hrabrom igrom na najvažnije poene. U posljednjem gemu, Thiem je imao četiri prilike da vrati brejk i vrati se u meč koji je za mnoge već bio završen.

Ipak, Nadal je ostao smiren i prije svega zahvaljujući dobrom servisu, ali i preciznom forhendu završio meč i pokazao da je, bar na šljaci, onaj stari.

Sve je bilo na Nadalovoj strani u ovom duelu – bolji prvi servis, odlična realizacija poena i na prvi i na drugi početni udarac i sigurna igra na rivalov servis i na brejk lopte.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*