PSBiH: Seminar o nezavisnosti i nepristrasnosti medija

U Parlamentarnoj skupštini BiH održaće se seminar o temi „Nezavisnost i nepristranost medija“ koji organiziraju Parlamentarne skupštine BiH i Parlamentarna skupština Vijeća Evrope (PSVE).

Tom prilikom bit će razmijenjena najbolja iskustva i sinergija s lokalnim i međunarodnim institucijama te civilnim društvom u oblasti medija, kako bi se pomoglo da se promoviraju standardi Vijeća Evrope i identificiraju konkretne oblasti reforme zakonodavnog okvira u Bosni i Hercegovini.

Ovaj parlamentarni seminar treba dati elemente za raspravu u Parlamentarnoj skupštini BiH u vezi s misijom javnih emitera i Regulatorne agencije za komunikacije BiH kako bi se ojačalo pluralističko medijsko okruženje u Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno, na seminaru će učestvovati članovi Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, članovi parlamenata predstavljenih u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, međunarodni eksperti, članovi civilnog društva, predstavnici medija ako i predstavnici Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*