Ništa od finansijske podrške: Dodik s Putinom razgovarao isključivo o bilateralnim odnosima

Milorad Dodik prethodnih dana boravio je u službenoj posjeti Rusiji, gdje je prisustvovao ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Prije odlaska poručio je da će od Vladimira Putina tražiti finansijsku podršku za Republiku Srpsku, ali ako je suditi prema zvaničnom izvještaju Kremlja, jedina tema njihovog kratkog sastanka bili su bilateralni odnosi.

Na marginama ekonomskog samita u Sankt Peterburgu Putin je razgovarao s Dodikom, ali i s predstavnicima još nekoliko zemalja. Svi ti razgovori bili su čisto o temama bilateralnih odnosa.

Prije putovanja u Rusiju Dodik je najavio da će tražiti finansijsku pomoć, odnosno povoljan kredit za Republiku Srpsku, a nakon sastanka s Putinom, nema nikakvih naznaka da je nešto tako dogovoreno.

Tako se u zvaničnom saopćenju Kremlja ističe da je fokus razgovora između Putina i Dodika bio na bilateralnim odnosima. Također, Dodik je najavljen kao predsjednik entiteta Republika Srpska, naziva koji Dodik često izbjegava da koristi u javnim istupima, želeći minimizirati činjenicu da predstavlja entitet.

Dodik je tokom boravka u Rusiji našao vremena i da odigra košarkašku utakmicu veterana, zajedno s proslavljenim ruskim košarkašem Andrejom Kirilenkom.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*