Odbojkašice BiH poražene od Bjelorusije

Prvi set otišao je u korist reprezentacije Bjelorusije. U drugom setu BiH je imala tri set lopte, ali je Bjelorusija preokrenula rezultat i odnijela set u svoju korist. U trećem setu BiH je prikazala bolju igru i odnijela set u svoju korist sa sedam poena razlike. U četvrtom setu igralo se poen za poen da bi BiH na kraju odbranila dvije set lopte i uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist za 2:2 u setovima.

Peti set Bjelorusija započinje kvalitetnije, pravi veću prednost i osvaja peti set za konačnih BiH – Bjelorusija 2:3 (po setovima: 17:25, 25:27, 25:18, 27:25 i 7:15) – ukupan zbir 101:110.

Imajući u vidu izuzetno jaku grupu u kojoj se našla BiH, kvalitet i rejting na rang listi CEV-a većine reprezentacija učesnica (Italija na 3. mjestu, Belgija na 7. mjestu, Bjelorusija na 13. mjestu, Španija na 18. i Latvija na 22. mjestu) može se konstatovati da su seniorke BiH prikazale jako dobru igru tokom turnira i pružile jak otpor drugim reprezentacijama koje su važile za favorite u utakmicama sa BiH.

Prvo mjesto u grupi pripalo je odbojkašicama Italije koje su na taj način ostvarile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će reprezentacija Belgije kao drugoplasirana u grupi još jednu šansu za odlazak na Svjetsko prvenstvo imati kroz treću rundu takmičenja.

BiH je zauzela peto mjesto, ostavivši iza sebe na tabelu Latviju.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*