Ostapenko je šampionka Roland Garrosa

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je danas trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobijedila Rumunku Simonu Halep sa 4:6, 6:4, 6:3.

Jeleni Ostapenko je ovo prva ne samo Grand Slam titula, već i uopšte prva WTA titula u karijeri. Ona će od ponedjeljka napraviti i veliki skok na WTA listi, pošto će od 47. pozicije stići do 12.

Dvadesetogodišnja Ostapenko, prva Letonka koja je osvojila neku Grand Slam titulu, najmlađa je teniserka koja je stigla do finala Roland Garrosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Simona Halep je ostala bez prve Grand Slam titule, ali i bez prvog mjesta na WTA listi. Ona će od ponedjeljka biti druga teniserka svijeta, a da je pobijedila smjenila bi Njemicu Angelique Kerber na prvoj poziciji. Rumunki je ovo bilo drugo finale Roland Garrosa i drugi poraz, 2014. godine izgubila je od Marie Sharapove.

Prvi set današnjeg finala na stadionu “Philippe Chatrier” obilježili su brakeovi, bilo ih je ukupno pet, a Simona Halep je napravila jedan više.

Velika borba vodila se i u drugom setu, gotovo u svakom gemu teniserke su imale brake lopte. Halepova je povela sa 3:0 i propustila veliku šansu da povede sa 4:0, a Ostapenko je nakon toga uspjela da preokrene rezultat i izjednači na 1:1.

Halepova je i na početku trećeg seta povela, sa 3:1, ali je Ostapenkova preokrenula na 5:3 uz dva brakea. Ona je u narednom gemu napravila još jedan brake i poslije dva sata igre mogla je da počne da slavi svoju prvu veliku titulu u karijeri.

(Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*