Stanje na putevima u BIH: Oprezno, odroni, kiša i prekid saobraćaja na pojedinim dionicama

Zbog većeg odrona jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka

Zbog većeg odrona zemlje na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica u mjestu Papratnica.

Također, zbog većeg odrona jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra).

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 3 sata, a na ulazu u BiH do 2 sata. Vozače savjetujemo da koriste granične prelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta

(BUKA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*