U Tuzli Škola starih zanata

Udruženje obrtnika “Stari i umjetnički zanati” TK  kao jedna od članica Klastera za razvoj tipičnih proizvoda sjeveroistočne Bosne I Hercegovine I Obrtničke komore TK,  organizuje Školu starih zanata  u okviru koje će biti održane radionice :

  • Izrada predmeta od gline- grnčarija
  • Slikanje na staklu
  • Izrada sapuna, melema i krema na tradicionalan način
  • Izrada tipičnog proizvoda sira “Zarice”

Radionice će držati dugogodišnji obrtnici Grada Tuzle .

Polaznici će tokom radionice steći uvid u osnovna znanja i vještine o datoj zanatskoj djelatnosti kao i početne informacije kako registrovati i voditi samostalno zanimanje. Aktivnosti se sprovode u okviru projekta “ Škola tipičnih proizvoda” finansiranog od Fondacije Tuzlanske zajednice a cilj je očuvanje starih tradicionalnih zanata I stvaranje uslova za ekonomsku, socijalnu I društvenu uključenost žena I učenika završnih razreda srednjih škola.

Osim toga, polaznici će imati mogućnost pohađati i teoretsku obuku o  pakovanju i aranžiranju proizvoda u cilju kvalitetne pripreme za izazak na tržište.

Radionice će se održati prema sljedećem redosljedu:

22.07.2017.- Izrada predmeta od grnčarije

28.07.2017.- Slikanje na staklu

04.08.2017.- Izrada sapuna, melema I krema na tradicionalan način

08.08.2017.-Izrada tipičnog proizvoda sira “Zarice”

10.08.2017.- Teoretska obuka I dodijela certifikata

Sve radionice se odvijaju u Centru za promociju tipičnih proizvoda SI BIH na adresi Trg Stara Tržnica br. 2 u Tuzli, najavili su iz Udruženja obrtnika “Stari i umjetnički zanati” Tuzla.

(RTv7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*