Požari u Crnoj Gori pod kontrolom

U Crnoj Gori su svi požari stavljeni pod kontrolu, iako i dalje tinja požar kod Zabrđa i Mrkova, kod Herceg Novog, javio je Tanjug.

Iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novog priopćeno je da su njihovi vatrogasci veliku pomoć dobili od kanadera iz Hrvatske koji su, kako tvrde, bili učinkovitiji od protupožarnih letjelica iz Ukrajine.

Aktivan je i požar na Vidovom vrhu koji je zahvatio nepristupačan teren i ne prijeti objektima.

“U općinama Tivat i Herceg Novi aktivni su požari na Konjevićima. Na lokacijama gdje su prethodnih dana bili aktivni požari još ima aktivnosti, ali je situacija znatno bolja i pod kontrolom”, priopćio je Direktorat za izvanredne situacije, prenijela je RTCG.

Tijekom prethodnog dana pored zrakoplova iz Ukrajine, Švicarske i Bugarske, u gašenje požara uključili su i kanaderi iz Hrvatske, koji su djelovali u pograničnom pojasu između Crne Gore i Hrvatske.

Inače, u četvrtak popodne na tivatski aerodrom sletjela su još dva izraelska zrakoplova tipa ‘air tractor’ koji imaju kapacitet nosivosti po 3.000 kubika vode i oni će već danas biti operativni, navode iz Direktorata.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*